Prednosti centralnega sesalnega sistema


Centralni sesalni sistem je najbolj učinkovita, predvsem pa trajna rešitev za odstranjevanje prahu, prašnih delcev, nečistoč, škodljivih alergenov iz vašega domovanja. Zdravstvene koristi in antialergeno delovanje centralnega sesalnega sistema so preverjeno dokazane!


Pretok zraka in podtlak, ki ga ustvarja običajni sesalec povzročita, da se prah in ostale nečistoče posesajo v sesalec. Ključno je, da jim v nadaljevanju preprečimo ponovni izpuh v bivalno okolje. Sesalne vrečke in filtri do neke mere to dosežejo, še posebej če so sesalne naprave nove in čiste, toda po učinkovitosti se ne približajo centralnemu sesalnemu sistemu,


Centralni sesalni sistem je namreč zaprt sistem in ima poleg filtra tudi zunanji izpuh na prosto!100% učinek sesanja


Pri centralnem sesalnem sistemu se filtriran zrak izpiha iz objekta, zato je učinek sesanja 100% - kar posesate skozi sesalno cev gre dejansko po cevni napeljavi (instalaciji) do filtra in v zbiralnik sesalnika. Nečistoče ostanejo prefiltrirane v zbiralni posodi, ki jo preprosto dvakrat ali trikrat na leto spraznite (odvisno od količine posesanih nečistoč).


Zato v takem objektu ni mikro prahu, alergenih delcev in drugih očesu nevidnih mikro nečistoč, ne zaudarja po sesalniku in prahu, istočasno pa se objekt zaradi velikega pretoka zraka skozi centralni sesalni sistem tudi dobro prezrači.